trešdiena, 2024. gada 27. marts

Medijdarbnīcas norise

Šodien, 27. martā Naujenes bibliotēkā seniori sanāca uz medījpratības darbnīcu “Saproti informāciju”. Darbnīcas laikā seniori uzzināja, kā mazināt dezinformācijas radītos riskus un veicināt kritisku un atbildīgu attieksmi pret publiskajā telpā pieejamo informāciju. Uzzināja par krāpniecības gadījumu veidiem! Seniori tika iepazīstināti ar iespējamiem draudiem un krāpnieku izpausmēm un iemācījās ka spēt tos laicīgi noteikt un pasargāt sevi un savus tuviniekus.


Medijpratība ir zināšanu un prasmju kopums, kas nepieciešams darbam ar informācijas avotiem – informācijas atrašanai un analīzei, informācijas sniedzēju funkciju izpratnei, informācijas satura kritiskam novērtējumam, objektīvas informācijas atšķiršanai no tendenciozas, dažādos avotos pieejamo ziņu salīdzinājumam, lai veidotu savu pamatotu viedokli. 2024.gada laikā ar Kultūras ministrijas atbalstu semināri senioriem tiek rīkoti visos Latvijas novados, lai veicinātu medijpratību.



Mācības Latvijā organizē Zemgales NVO Centrs kopā ar sadarbības partneriem no Latgales (Dienvidlatgales NVO Centrs), Kurzemes (Kurzemes NVO Centrs) un Vidzemes (Valmieras novada fonds). Par Rīgas un Zemgales reģionu atbildīgā organizācija – Zemgales NVO Centrs.

Senioru medijpratības mācības finansiāli atbalsta Kultūras ministrija līdzdarbības līguma ietvaros ,,Līdzdarbības līgums ar Kultūras ministriju par valsts pārvaldes uzdevuma – senioru medijpratības veicināšana – veikšanu”, līgums Nr.2.5-8-31. Projektu koordinē un tā ieviešanu nodrošina Zemgales NVO Centrs (www.zemgalei.lv).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru