piektdiena, 2024. gada 22. marts

Aicinām uz fotogrāfiju izstādi!

 

                                         Fotogrāfiju kolekcija"Kanonāde aiz meža"

Ģeopolitiskā nozīmē kanonāde (kara troksnis) mums tiešām ir tepat "aiz meža", vēl jo vairāk, ka agresors ir Ukrainas un arī mūsu kopējais kaimiņš. Pie tam informatīvais karš jau tagad notiek pāri robežām. Neitralitātei, pacifismam reāla apdraudējuma apstākļos nav vietas. Par to liecina arī Somijas un Zviedrijas lēmums iestāties NATO. Arī pacietīgākajiem un miermī-līgākajiem beidzot mērs ir pilns. Krievijas retorika ir nekonsekventa un neuzticama, jo tieši NATO "uzmākšanās" tēze bija viens no svarīgākajiem argumentiem savai iekšpolitiskajai auditorijai "specoperācijas" uzsākšanai Ukrainā. Ka tā ir tikai atruna, liecina tas, ka Krievija turpina iesākto, neraugoties uz to, ka "veiksmīgi" ieguvusi vēl 2 NATO locekļus pie savām robežām Baltijas "murdā".
Un arī šajos apstākļos mums jācenšas turēt skaidrus un tīrus ētiskos orientierus, pirmkārt, jau mums pašiem savus. Ja tos mēs atļausimies saduļķot, tad nekādi līgumi, ne "5.panti" grūtā brīdī, iespējams, var nepalīdzēt.

Par autoru
Es, šīs kolekcijas autors, kā gadu vecs bērns kopā ar ģimeni tikām izsūtīti 1941.g.14. jūnijā uz Tomskas apgabala ziemeļiem. Māte ar bērniem strādāja kolhozā. Māte nomira no bada 1943.g. Tēvs bija arestēts un nosūtīts uz Usoļlaga nometni, tiesāts un nošauts 1942.g. Latvijā atgriezos puslegāli kopā ar bērnu grupu 1947.g. pavasarī. Mani uzaudzināja audžu vecāki, attāli radinieki. Mana fotodarbība veidojās VEF fotostudijas un, sevišķi, Rīgas Fotokluba ietvaros 1970.-ajos un 1980.-ajos gados. Pēc aktīvas izstāžu darbības PSRS un ārzemēs man piešķīra Starptautiskās fotomākslas federācijas (AFIAP) mākslinieka titulu 1988.g. Man ir bijušas 28 personālizstādes Latvijā, Igaunijā, Slovākijā un Polijā kā arī piedalīšanās fotoprojektos Latvijā, Krievijā, Austrijā, Šveicē, Francijā, ASV.

Aivis Šmulders

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru