trešdiena, 2021. gada 24. novembris

Vladimira Nikiforova izzinošs krustvārdu mīklu krājums “Daugavpils vecticībnieki”

Krustvārdu mīklas šeit

2021.gada novembrī Vladivastokā (Krievijā) izdots Vladimira Nikiforova izzinošs krustvārdu mīklu krājums “Daugavpils vecticībnieki”. Tajā ievietotas 12 mazas, klasiskās krusvārdu mīklas, kas saistītas ar vecticībnieku dzīves hroniku vispār, ka arī ar Daugavpils vecticībnieku vēsturi. Ir jautājumi, kuri ir saistīti vienīgi ar Daugavpili un vietējo iedzīvotāju paražām un sadzīvi, kā arī ar priekšpilsētas augu pasauli.

Ja ir kādi jautājumi autoram, lūdzam rakstīt Vladimiram Nikiforovam uz  e-pasta adresi: stropi57@mail.ru 


В ноябре 2021. года издан сборник познавательных кроссвордов Владимира Никифорова «Даугавпилсские староверы».
В нём размещены 12 небольших классических головоломок, связанных как с летописью старообрядчества вообще, так и с историей староверов Даугавпилса, в частности. Остальные вопросы, представленные в нём, связаны исключительно с этим «русским» городом, обычаями и бытом местных жителей, а также с растительным миром его предместий.
Вопросы Владимиру Никифорову пишите на электронный адрес: stropi57@mail.ru


Par autoru
Vladimira Nikiforova dzimtas saknes atrodamas Naujenes pagasta Krivānu sādžā. Vladimirs savu bērnību pavadīja Vecstropu ciemā. 1979.g. V. Nikiforovs pārcēlās uz dzīvi no Latvijas uz Vladivostoku ( Krievija), bet bērnības atmiņas par Latgali, vecticībnieku sadzīvi un paražām ir tikpat spilgtas, kā agrāk.

Paldies Vladimiram Nikiforovam par atļauju publicēt grāmatu
Naujenes tautas bibliotēkas emuārā!!

Naujenes tautas bibliotēkas virtuālo grāmatu krājumu var apskatīt šeit!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru