pirmdiena, 2023. gada 20. marts

Tika atklāta Naujenes bibliotēkas jaunā ēka

 Šodien, 2023. gada 20. martā, kad Latvijā sākas astronomiskais pavasaris, bet pasaulē atzīmē starptautisko laimes dienu, priecīgā un pacilātā gaisotnē notika Naujenes bibliotēkas jaunās ēkas atklāšanas svinīgais pasākums „Atver durvis parka bibliotēkai!”, uz kuru bija ieradies krietns viesu pulks.

Naujenes bibliotēkas vadītāja Diāna Čiževska uzsvēra, ka „lai mēs šodien varētu stāvēt šajā jaunajā, skaistajā un modernajā ēkā bija vajadzīga gan laime un veiksme, gan milzīgs darbs” un pateicās visiem, kas atrada laiku, lai kopā atvērtu durvis parka bibliotēkai.

Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne savā uzrunā atcerējās garo četru gadu ilgo darba procesu, kura laikā tika izvēlēts ēkas pārbūves projektētājs, izstrādāts būvprojekts, izsniegta būvatļauja, atrasta projekta īstenošanas finansēšanas iespēja un, neskatoties uz dažādiem šķēršļiem, veikti pārbūves darbi.

Pārvaldes vadītāja kopā ar bibliotēkas darbiniekiem pateicās Augšdaugavas novada domei un tās priekšsēdētājam  Arvīdam Kucinam par drosmīgo un tajā brīdī ne visai populāro lēmumu jauniešu centra ēku pārbūvēt par bibliotēku, par secīgi pieņemtajiem lēmumiem  projekta īstenošanā un finansējuma piešķiršanu.

Paldies vārdi par darbu organizatoriskajā jomā tika teikti novada bijušajai izpilddirektorei Vandai Kezikai, bet par ēkas vizualizāciju un darbu uzsākšanas  procesa virzību – projektētājai, arhitektei Sandrai Makstniecei, novada būvvaldes vadītajai, arhitektei Nansijai Tamanei un novada kultūras pārvaldes vadītājai Inārai Mukānei.

Pateicības vārdus par veiksmīgo būvniecības process saņēma SIA „VAN Pro” un tās vadītājs Andrejs Sergejevs, bet par tehnisko atbalstu, padomiem un problēmu risinājumiem – pašvaldības tehniskais direktors Valērijs Ļaksa un būvinženiere Olga Groznaja. Noslēguma posmā ar funkcionālo pārraudzību daudz tika palīdzējusi novada bibliotēku metodiķe Marina Baranovska, tāpēc pateicību saņēma arī viņa.

Sakot paldies vārdus profesionāļiem, sadarbības partneriem, kolēģiem, tika uzsvērts, ka cilvēku, kuri ieguldīja savu artavu šīs ēkas pārtapšanā, ir daudz vairāk.

Siltus vārdus un daudz laba vēlējumus šajā īpašajā dienā saņēma arī pati bibliotēka un pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne. Ar svētku uzrunām atklāšanas pasākumu pagodināja Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins, izpilddirektors Pēteris Dzalbe, kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, projektētāja, arhitekte Sandra Makstniece. Sveicēju rindas kupli pārstāvēja kolēģi gan no Augšdaugavas novada, gan Daugavpils pilsētas, lasītāju vārdā bibliotēku apsveica bijusī Naujenes pagasta padome priekšsēdētāja Vasilisa Pudovkina.

Šodien Naujenes bibliotēka palepojās arī ar savu jauno logo, kas pirmo reizi parādījās atklāšanas nedēļas pasākumu afišā. Tajā līdzās grāmatai svarīga vieta ir ierādīta zaļā dzīvesveida simbolam – kokam – un Augšdaugavas teritorijas vizītkartei – Daugavas lokiem.

Par pasākuma skanējumu parūpējās dziedātāja un komponiste Lidija Breska, bet uz „Laimīgo darbnīcu” aicināja Raiņa mājas Berķenelē.

Svinīgais sarīkojums atklāja atvēršanas nedēļas tematiski dažādo pasākumu ciklu, uz kuru tiek mīļi gaidīti tuvi un tāli apmeklētāji.



 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru