piektdiena, 2023. gada 3. marts

Aicinām uz Naujenes bibliotēkas jaunās ēkas atklāšanas nedēļu




20. martā, kad pasaulē atzīmē starptautisko laimes dienu un Latvijā sākas astronomiskais pavasaris, Naujenes bibliotēka plkst. 11.30 uzsāk jaunās ēkas atklāšanas pasākumu ciklu „Atver durvis parka bibliotēkai!”.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalīsies dziedātāja un komponiste Lidija Breska un Raiņa māja Berķenelē. Apmeklētāji varēs apskatīt ne tikai jauno ēku un krājuma izvietojumu, bet, pateicoties sadarbībai ar Daugavpils Marka Rotko centru, arī mākslinieces Silvas Linartes gleznu izstādi „Abstraktās ainavas”, kas bibliotēkas izstāžu telpā uzkavēsies līdz pat 20. aprīlim.

            Otrdien, 21. martā, kas ir Pasaules dzejas diena, plkst. 17.30 Naujenes bibliotēkā viesosies dzejnieks un mūziķis Guntars Račs ar dzejas un dziesmu koncertprogrammu „365”. Viņam pievienosies dziedātājs Edvards Strazdiņš.

            Trešdien, 22. martā, plkst. 15.00 parka bibliotēka sadarbībā ar Daugavpils sikspārņu centru gaidīs bērnus un jauniešus uz lekciju un darbnīcu „Sikspārņi Latvijā”.

23. martā cilvēki tiek aicināti atzīmēt Pasaules meteoroloģijas dienu, kuras tēma šogad ir laikapstākļu, klimata un ūdens nākotne cauri paaudzēm. Naujenes bibliotēkā šajā dienā plkst. 17.00 viesosies vides aktīviste, blogere, piecu grāmatu autore Zane Nuts ar lekciju „Kā, rūpējoties par vidi, mēs parūpējamies par sevi”.

Nedēļas pasākumu ciklu piektdien, 24. martā, plkst. 10.30 noslēgs lekcija „Vietējā vēsture cilvēku dzīvesstāstos”, ko vadīs Daugavpils Universitātes Mutvārdu vēstures centra dibinātāja un vadītāja, vēstures doktore Irēna Saleniece.

Naujenes bibliotēkas vadītāja Diāna Čiževska uzsver: „Plānojot atklāšanas pasākumus, gribējām akcentēt tās tēmas – literatūru, dzeju, novadpētniecību, mūziku, mākslu un īpaši dabu –, kas mums kā parka tipa bibliotēkai būs svarīgas arī turpmāk. Un, protams, ļoti gaidām savus lasītājus un viesus apmeklēt atklāšanas nedēļas norises un atsākt aktīvo grāmatu un preses izdevumu lasīšanu.”

Gaidām jūs Naujenes bibliotēkā, Daugavas ielā 34, Kraujā, Naujenes pagastā, Augšdaugavas novadā! Visas norises ir apmeklējamas bez maksas.

 

Pasākuma laikā tiks filmēts un fotografēts.

Tālr. uzziņām 65450246, e-pasts: biblioteka@naujene.lv 

 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru