ceturtdiena, 2022. gada 22. decembris

Naujenes tautas bibliotēka rīkoja “Grāmatu ķēdi”

2022.gada 21. decembrī, ziemas saulgriežos, Naujenes tautas bibliotēka pulcēja pagasta iedzīvotājus un bibliotēkas draugus uz krājuma pārcelšanas akciju “Grāmatu ķēde”. Aicinājumam atsaucās Naujenes un Lāču pamatskolas skolēni un skolotāji, pagasta un novada iedzīvotāji, bibliotekāri no citām novada bibliotēkām. Akcijas dalībnieki tika aicināti atstāt savu liecību vēsturei lielajā vēlējumu rullī.

Sanākušie akcijas dalībnieki izveidoja ap 80 cilvēku garu ķēdi, kas savienoja veco bibliotēkas ēku Daugavas ielā 31A ar jauno, gaišo un eleganto ēku Daugavas ielā 34.

Klātesošos sveica Naujenes pagasta pārvaldes vadītāja Ināra Miglāne, Augšdaugavas novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne un bibliotēkas vadītāja Diāna Čiževska.

Grāmatu ķēdē iesaistījās arī bijusī Naujenes tautas bibliotēkas vadītāja Valija Kavinska, kuras darbības laikā, pirms vairāk kā 30 gadiem, notika bibliotēkas krājuma pārcelšana pretējā virzienā – no Daugavas ielas 34, kur 20. gadsimta 80. gados atradās Kraujas klubs ar vienu bibliotēkas vajadzībām atvēlētu telpu, uz šobrīd iedzīvotājiem tik pierasto bibliotēkas ēku Daugavas ielā 31A. Aplis ir noslēdzies, un šodien bibliotēka atgriezās atpakaļ savā vēsturiskajā ēkā. Tikai šoreiz tā aizņems nevis vienu telpu, kā bija iepriekš, bet visu ēku.

Pirmā grāmata, kas šodien ceļoja no rokas rokā uz jauno ēku bija viena no vecākajām Naujenes tautas bibliotēkas krājuma grāmatām – 1957. gadā izdotais tautasdziesmu krājums “Upe, upe, Daugaviņa”. Grāmatu ar dziesmu “Puortecēju Daugaveņu” pavadīja Naujenes kultūras centra folkloras kopa “Rūžeņa”, kas ne tikai skanīgi dziedāja, bet arī čakli strādāja grāmatu ķēdē.

Par drošību uz Daugavpils – Krāslavas ceļa rūpējās Naujenes pagasta darbinieki: Juris Koņušs, Sandris Šedis, Juris Grustāns un Jānis Melders. Akcijas dalībniekus uzmundrināja un ar mandarīniem un piparkūkām cienāja lapsa un vilks.

Ar akcijas dalībniekiem un rīkotājiem sarunājās Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente Silvija Smagare.

Paldies visiem, kas atsaucās un piedalījās Naujenes tautas bibliotēkas krājuma pārvietošanas akcijā “Grāmatu ķēde”



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru