trešdiena, 2022. gada 14. septembris

Naujenes tautas bibliotēkas lietotāju ceļojums uz Dzejas dienām Berķenelē

 9. septembrī Raiņa mājā Berķenelē norisinājās Dzejas dienu pasākums "Saules spēkā sirdis silda", kas noslēdza Augšdaugavas novada dzejas un saulespuķu akciju "Esi sveicināta, saule!"/"Ave, Sol!" ar tēmturi sociālājā tīklā facebook.com #RainisSauleSaulespuķes.  

Naujenes tautas bibliotēka sadarbībā ar Dienas centru (Naujenes sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības centrs) piedāvāja iedzīvotājiem iespēju apmeklēt šo pasākumu, nodrošinot pagasta transportu.

Pasākuma laikā tika noskaidrots, kur Augšdaugavas novadā izaugusi garākā, lielākā, bagātākā un dzejiskākā saulespuķe. Augšdaugavas novada Kultūras pārvaldes pateicības rakstus un balvas par dzejiskāko saulespuķi saņēma arī Naujenes tautas bibliotēkas Lociku filiāles lasītājas Alīna Ļeonova un Marija Zaiceva.

Tāpat pasākumā tika prezentēts digitālais dzejas kopkrājums "Augšdaugavas novads dzejā", ko kopā ar novada bibliotēkām veidoja Naujenes tautas bibliotēka. Tika lasīti dzejoļi no šī krājuma un bija iespēja iepazīties ar dažiem dzejniekiem.

Interesanta bija tikšanās ar rakstnieku Osvaldu Zebri, kurš stāstīja par to, "Ko nozīmē būt rakstniekam 21. gadsimtā".

Berķeneles viesiem tika piedāvātas arī citas aktivitātes: kalēja E. Vronska paraugdemonstrējumi, Danutes Vēzes izstāde "Drānu drānas dūmiem segtas" un Zigmunda Lauriņa izstāde "Augu paklāji". Par muzikālo gaisotni rūpējās Kristiāna Dāvida pamatskolas audzēkņi. 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru