piektdiena, 2022. gada 2. septembris

“Bibliovasara 2022” Naujenes tautas bibliotēkas Lociku filiālē un Vecstropu apkalpošanas punktā

Saulainajā un karstajā augustā Naujenes tautas bibliotēkas Lociku filiālē sadarbībā ar Naujenes kultūras centru norisinājās “Bibliovasara 2022” aktivitātes.

9. augustā, Grāmatu mīļotāju dienā, tika veidotas grāmatzīmes. Pēc nodarbības dalībnieki līdz ar grāmatzīmēm uz mājām paņēma arī grāmatas no bibliotēkas. Grāmatu mīļotāju diena tika nosvinēta godam.
16. augustā, kad Latvijā tika sasniegti jauni maksimālās gaisa temperatūras rekordi (Daugavpilī gaisa temperatūra sasila pat līdz 31,3 grādiem), enciklopēdijā “Džungļi” tika pētīti tropu joslas dzīvnieki un no papīra veidotas košas un spilgtas čūskiņas.
23. augustā, iesaistoties Augšdaugavas novada Kultūras centra “Vārpa” dzejas un saulespuķu akcijā “”Esi sveicināta, Saule!”/ “Ave Sol!” (tēmturis sociālajā tīklā facebook.com: #RainisSauleSaulespuķes) no plastilīna tika veidotas saulespuķes un radītas dzejas rindas, lai saulespuķes kļūtu “dzejiskas”.
Vecstropu apkalpošanas punktā “Bibliovasara 2022” aktivitātēs tika iesaistīti bērni vecumā no 5 līdz 7 gadiem. Darbojoties ar krāsām, tika attīstīta smalkā motorika, kā arī trenēta pacietība un rūpība.

Tāpat Lociku filiālē un Vecstropu apkalpošanas punktā bērniem un jauniešiem bija pieejami datori un galda spēles.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru