piektdiena, 2022. gada 18. marts

Aicinām piedalīties!

Aicina meklēt Augšdaugavas novadam veltītus dzejoļus

Augšdaugavas novada Kultūras pārvalde sadarbībā ar novada bibliotēkām aicina ikvienu lasīt un meklēt dzeju, kas veltīta kādai Augšdaugavas novada vietai: pagastam, pilsētai, ciematam, baznīcai, skolai, mājai, upei, ezeram, kalnam vai kādam citam mūsu kultūrvēstures objektam.

Iesūtītie dzejoļi tiks apkopoti un publicēti digitālā formātā Bibliotēku nedēļas (25.–30.04.) ietvaros.

Atrasto dzejoli lūdzam līdz 14. aprīlim iesūtīt Naujenes tautas bibliotēkai uz e. pastu: biblioteka@naujene.lv.

 Augšdaugavas novada Kultūras pārvalde, Naujenes tautas bibliotēka


Aicinām sēt saulespuķes un lasīt dzeju!

Starptautiskajā dzejas dienā, 21. martā, Augšdaugavas novada Kultūras pārvalde izsludina pavasarīgu dzejas un saulespuķu akciju “Esi sveicināta, Saule!”. Akcijas nosaukuma pamatā ir Raiņa saules dziesmas jeb poēmas “Ave Sol!” latviskotais nosaukums. Novada iedzīvotāji un iestādes tiek aicināti sēt saulespuķes un lasīt dzeju.

Dzejas dienās 9. septembrī Raiņa mājā Berķenelē tiks noskaidrots, kur novadā izaugusi garākā, lielākā vai dzejiskākā saulespuķe.

Ideja sēt dzejiskās saulespuķes radās, sasaistot saules dzejnieku Raini, kam mūsu novadā ir viena no bērnības vietām, Raiņa māja Berķenelē, ar tēlnieka Viļņa Titāna skulptūru “Saules puķe”, kas uzstādīta Demenes pagastā un iezīmē Latvijas tālāko dienvidu punktu.

Akcija savienos pavasara sākumu (20. marts plkst.17.33) un Starptautisko dzejas dienu ar Latvijā ierastajām Dzejas dienām rudenī.

Augšdaugavas novada Kultūras pārvalde

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru