piektdiena, 2021. gada 26. februāris

No izstāžu cikla "Bibliotēkas vitrīnas stāsti"

1.martā Starptautiskajā kaķu dienā,  Naujenes tautas bibliotēkas izstāžu cikla “Bibliotēkas vitrīnas stāsti” ietvaros Naujenes tautas bibliotēkā tiek atvērta Jeļenas Ivancovas kaķu figūriņu kolekcijas izstāde “ Kaķu pasaulē”. Izstādē apskatāmas 120  kaķu figūriņas no dažādiem materiāliem.

Nākot uz bibliotēku pēc grāmatām, ceļā uz grāmatu izsniegšanas vietu ir iespēja apskatīt  izstādi.

 Izstāde darbosies no 2021.gada 1.-31.martam  Naujenes tautas bibliotēkā, tās darba laikā, pēc adreses Daugavas iela 31A, Krauja, Naujenes pagasts, Daugavpils novads. Tālr. 65450246, biblioteka@naujene.lv .

        Paldies, Jeļenai Ivancovai par atsaucību un iespēju skatīt šo jauko kolekciju Naujenes tautas bibliotēkā.

Apmeklējot izstādi lūdzu ievērot visus epidemioloģiskos drošības pasākumus

(dezinficēt rokas, lietot sejas maskas, ievērot 2m distanci, vienlaikus ne vairāk par 1 lietotāju, izņemot vienas mājsaimniecības locekļus un ne ilgāk par 15 min.)

Izstādes anotācija.

“Kaķīšu kolekcija sāka veidoties apmēram pirms 20 gadiem, tad man uzdāvināja caurspīdīgu stikla kaķi. Tad pamazām eksponāti nāca klāt, es pati, iegādājos tos dažādās valstīs, dažus man arī uzdāvināja. Starp kolekcijas kaķiem ir daudz “ārzemnieku” - ceļojot, es pamanīju, ka kaķus mīl gandrīz visur. Ir arī daudz roku darinājumu, ko izgatavojuši amatnieki, ir arī tādi kaķīši, kuri ir izgatavoti tikai vienīgā eksemplārā. Gadu laikā kolekcija papildinājās, bet papildinājās lēni, jo galvenais nav daudzums, bet kvalitāte. Tagad tajā ir aptuveni 120 eksemplāru. Parasti nesanāk paiet garām jocīgiem purniņiem un kaķu pāriem, skumjos kaķus cenšos šajā kompānijā neielaist. Visas kaķu figūriņas ir vienādi dārgas, bet vistuvākā sirdij – ir kaķītis-piramīda, viņu man mamma uzdāvināja uz Jauno gadu vēl bērnudārzā, gandrīz pirms 40 gadiem. Tāpat ļoti mīlu kaķi, kuru izgatavojis un uzdāvinājis man, pazīstamais Daugavpils mākslinieks, tēlnieks Pēteris Hudobčenoks. Protams, katram kolekcijā esošam kaķim ir savs īpašs stāsts. Šī izstāde ir pirmā kolekcijas vēsturē un kaķīši pirmo reizi pamet savas mājas !”

Jeļena Ivancova, kolekcionāre
Vairāk fotogrāfiju  skat. šeit.

Neliels ieskats Jeļenas Ivancovas kaķu figūriņu kolekcijā!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru