piektdiena, 2024. gada 28. jūnijs

Aicinām uz tikšanos ar Olgu Solimu.


Naujenes bibliotēka turpina lekciju ciklu vecākiem, skolotājiem, visiem interesentiem un ielūdz uz kārtējo tikšanos ar sertificētu audiologopēdi, Daugavpils bērnu veselības centra speciālisti Olgu Solimu.  

trešdiena, 2024. gada 26. jūnijs

Digitālā izstāde


Digitālā izstāde veltīta dzejniekam Jurim Alunānam

Izstādi skatīt šeit

 

Digitālā izstāde

                        Digitālā izstāde veltīta franču gleznotājam, grafiķim un tēlniekam Edgaram Degā


Izstādi skatīt šeit


Aicinām!

 

Ineses Minovas fotogrāfiju personālizstādes  “Gruzijas vilinājums” atklāšana 23.jūlijā plkst.17.00  Naujenes bibliotēkā.

“Gruzija ir zeme, kuru apciemot esmu sapņojusi gadiem ilgi. Pērn dzīvesbiedrs man uzdāvināja šo sapni, kuru izsapņojām kopā. Gruzija patiesi ir skaista, kontrastu pilna un viesmīlīga valsts, kas pārsteidz ar gleznaino dabu, gardu ēdienu un savu kultūrvēsturi. Tā ir zeme, kurp noteikti gribas atgriezties vēlreiz.( I. Minova)”

    Inese Minova ir Augšdaugavas novada Naujenes pagasta fotogrāfe. Kopš skolas laikā Inesei rokās nonācis tēva jaunības laiku filmiņu fotoaparāts FED-2, fotografēšana ir kļuvusi par sirdslietu un dzīves neatņemamu sastāvdaļu.

Pirmās fotogrāfijas tapa mājās pašas izveidotajā fotolaboratorijā, taču tehnoloģijas pamazām attīstījās un parādījās digitālās fotokameras, atklājot jaunus iespēju apvāršņus. Visas fotografēšanas iemaņas Inese apguvusi pašmācības ceļā. Tās noderējušas, vairāk kā 20 gadus strādājot žurnālistikā, kā arī noder tagad Augšdaugavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālistes darbā.

Jau vairākus gadus Inese darbojas Daugavpils tautas fotostudijā “Ezerzeme-F” un piedalījusies daudzās fotoizstādēs kopā ar studijas biedriem. Taču beidzot nobriedusi atklāt savu pirmo personālizstādi.

Pirms dažiem gadiem Inese nopietni aizrāvusies arī ar eļļas glezniecību, ir radījusi vairāk nekā 100 darbus, kurus ik pa laikam var aplūkot izstādēs.

 Informāciju sagatavoja:Ņina Prusakova, Naujenes bibliotēkas informācijas speciāliste


Aicinām izvēlēties jaunas grāmatas PSV Vecstropos

 

Atnāc un izvēlies kādu no jaunām grāmatām! 
PSV Vecstropu adrese : 18. novembra ielā 392, Vecstropi, Naujenes pagasts.
Mūsu jauno grāmatu krājums palielināsies vēl, tāpēc tas nav viss😊



Literatūra pieaugušajiem (romāni, detektīvi)



Literatūra bērniem un pusaudžiem 

trešdiena, 2024. gada 19. jūnijs

Linarda Onzula foto izstādes atklāšana

 


18.jūnijā Naujenes bibliotēkā tika atklāta Linarda Onzula fotogrāfiju izstāde "Nepālas ceļojums". 

Kā saka savā grāmatā pats foto mākslinieks: "Mans ceļojums uz Nepālu sākās jau sen, pat ļoti ļoti sen, droši vien jau tajos laikos, kad es saslimu ar slimību, ko sauc par KALNIEM". 

Ielūdzam visus apskatīt Linarda piedzīvojumus Nepālā un Himalajos līdz 23.jūlijam.

Daugavas ielā 34, Krauja, Naujenes pagasts.
t.65450246 

Vairāk par izstādes atklāšanu šeit


trešdiena, 2024. gada 12. jūnijs

“Bērnu BIBLIOVASARA 2024”- 12.06. PSV Vecstropos

12. jūnijā  nodarbības tēmas bija dažādas. Pasākumā piedalījās 1. un 4. klases bērni. 

Pirmais uzdevums, kas tika piedāvāts bērniem bija krustvārdu mīkla, kur bērniem bija jāuzraksta vārdi pēc attēliem. Attēlos bija parādīti bērniem pazīstami varoņi, priekšmeti un dzīvnieki.


Otrais uzdevums bija "nepareizas" reizināšanas tabula, kurā bija nejaušā kārtībā ierakstīti cipari, kurus bija nepieciešams reizināt. 
Trešais uzdevums bērniem bija pēc īsa apraksta uzminēt vārdus, kas ir saistīti ar matemātiku. Piemēram, mīnuss, reizināšana, pluss utt.


Ceturtais uzdevums bija brīvas formas uzdevums: bērni izvēlējās kādu no multiplikācijas varoņiem. Bērni izvēlējās "stitch" no Disney multfilmām.

trešdiena, 2024. gada 5. jūnijs

“Bērnu BIBLIOVASARA 2024” PSV Vecstropos 5.06.

 5.jūnijā nodarbības tēma bija Eiropas valstis un to galvaspilsētas.

Pasākumā piedalījās 1. un 4. klases bērni. Bērniem tika piedāvāts uzdevums, kur viņiem bija jāsaliek valsts nosaukumus ar galvaspilsētu nosaukumiem. Valsts nosaukumi bija uzreiz ar karogu attēliem, bet galvaspilsētu nosaukumi bija pasvītroti, lai vieglāk atrastu nepieciešamo.


Otrais uzdevums, kas tika piedāvāts bērniem bija 27 pasaules ievērojamāko vietu atpazīšana. Tika piedāvātas bildes un bērniem bija jāuzmin valsts vai tūrisma objekta nosaukumu.





otrdiena, 2024. gada 4. jūnijs

Droša vasara: informatīvie resursi vecākiem un bērniem!

 Aicinām iepazīties ar drošības jautājumiem vasarā un pārrunāt tos kopā ar bērniem!


👉 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina atcerēties pamatlietas, lai vasaras gaišumu un prieku neaizēnotu nelaimes. Droša atpūta pie ūdens, mežā, pastaigājoties un mājā: https://www.vugd.gov.lv/lv/drosiba-vasara 

👉 Slimību profilakses un kontroles centrs ir sagatavojis savu pirmo digitāli šķirstāmu žurnālu "Bērnam droša vasara" par bērnu drošību vasarā. 

👉 Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas informatīvie materiāli: 
https://www.veselapasaule.lv/lv/lasitava/drosiba 

👉 Uzdevumi.lv piedāvā apkopojumu ar vērtīgiem materiāliem sadaļā “Starpbrīdis”: Materiāli drošam vasaras brīvlaikam   

👉 Latvijas Drošāka interneta centrs apkopoja padomus, kas atgādinās bērniem, jauniešiem un vecākiem kā rūpēties par savu drošību internetā arī vasaras laikā:  https://drossinternets.lv/lv/posts/view/padomi-berniem-vasara