ceturtdiena, 2020. gada 19. novembris

Manas bērnības Ziemassvētku rotājums


                                                   Foto no interneta resursiem

Naujenes tautas bibliotēka griežas pie Ziemassvētku eglītes īpašu rotājumu īpašniekiem ar aicinājumu eksponēt savas bērnības eglītes rotājumus bibliotēkas izstādē. Tuvojas Ziemassvētki un mēs bieži aizdomājamies par to, kā tad izrotāt eglīti, apvienojot skaisto ar lietderīgo, reizēm kaut ko gatavojot pašu rokām, vai pat meklējot ko īpašu no savas bērnības. 

Naujenes tautas bibliotēka izstāžu cikla “Bibliotēkas vitrīnas stāsti” ietvaros, no 2020.gada 2. decembra līdz 30 decembrim, plāno atklāt izstādi “ Manas bērnības Ziemassvētku rotājumi ”, lai ikviens izstādes apmeklētājs varētu aplūkot rotājumus no pagātnes, no savas bērnības - zvaigznes, lāstekas, burbuļus, eņģeļus, salavečus, mušmires…..! 

Katrā mājā ir savas eglītes rotāšanas tradīcijas un rotājumi pāriet mantojumā no paaudzes uz paaudzi. Bet, atskatoties tālā pagātnē, var secināt, ka mode visādā ziņā vienmēr atgriežas, un eglīšu rotājumu mode ir tā, kas attīstās mierīgi un nesteidzīgi, nav tā, ka katrā gadā būtu pilnīgi kas cits veikalu piedāvājumos. 

Ja, Jums ir kāds ļoti īpašs, rets Ziemassvētku rotājums un Jūs negribat no tā šķirties, pat uz īsu laiku, mēs būsim pateicīgi saņemt rotājuma fotogrāfiju ar nelielu aprakstu, kuru mēs publicēsim izstādes virtuālajā variantā, bibliotēkas emuārā. 

Jūsu īpašos Ziemassvētku rotājumus gaidām līdz 2020. gada 1.decembrim, Naujenes tautas bibliotēkā, pēc adreses: Daugavas ielā 31A, Krauja, Naujenes pagasts, Daugavpils novads. Tālr. uzziņām 65450246, vai e-pasts biblioteka@naujene.lv . Lūdzam iepriekš sazināties ar mums, lai norunātu tikšanās laiku.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru