ceturtdiena, 2020. gada 26. marts

Naujenes tautas bibliotēka piedāvā BiblioRossica, BiblioPlanet un Non-fiction library datu bāzes izmantot ārpus bibliotēkas telpām.


 Naujenes tautas bibliotēka aicina izmantot “Kultūras informācijas sistēmu centra” piedāvāto iespēju  līdz 1.06.2020.g. lasīt izdevumus  ārzemju e-grāmatu datubāzes (krievu/angļu val.)  – BiblioRossica, BiblioPlanet un Non-fiction library ārpus bibliotēkas telpām. 


Kā izveidot piekļuvi datu bāzēm ārpus Naujenes tautas bibliotēkas telpām? 


Ikvienam, kurš vēlas izmantot datubāzes jābūt Naujenes tautas bibliotēkas esošajam vai jaunajam lietotājam. Lai saņemtu piekļuves paroles un izmantotu datubāzes ir jāaizpilda tiešsaistes anketa . Saņemot Jūsu anketu bibliotēka to apstrādā un sistēma automātiski izveidos paroli un nosūtīs to uz Jūsu norādīto derīgu e-pasta adresi, tad ar saņemto paroli un lietotājvārdu, Jūs attālināti varēsiet piekļūt datu bāzes saturam.


Bibliorossica.com ir mūsdienīga, elektroniska, bibliotekāra sistēma, kas paredzēta pētniekiem, pasniedzējiem un studentiem. Tajā ir iekļautas aktuālās zinātniskā un mācību literatūra humanitārajām, tehniskajām un dabiskajām zinātnēm. Katalogs tiek pastāvīgi papildināts un šobrīd ir vairāk nekā 20 000 izdevumu. 



BiblioPlanet piedāvā pieeju kolekcijai no vairāk nekā 70000 augstas kvalitātes grāmatām literatūrā, vēsturē, filozofijā, socioloģijā, politoloģijā, kultūrā, mākslā, reliģijā, ekonomikā un mūsdienu literatūrā. Uz platformas ir krievu klasiķu grāmatas, mācību grāmatas, enciklopēdijas, senas un modernas grāmatas, kartes, ilustrācijas, vārdnīcas un cita lietderīga informācija. 



Non-fiction library ir elektroniska bibliotēka, kurā ietilpst zinātniskā un izglītojošā literatūra, pašattīstības un intelektuālā brīvā laika izdevumi (kā bonuss – viena mākslas literatūras nodaļa). 


Tāl. uzziņām 65450246, e-pasts: biblioteka@naujene.lv 




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru