pirmdiena, 2015. gada 11. maijs

Naujenes tautas bibliotēkā, tiks atklāta ceļojošā fotoizstāde "Logs uz neredzamo/neredzīgo pasauli"


Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils filiālbibliotēkas
Ceļojošā fotoizstāde

LOGS UZ NEREDZAMO/NEREDZĪGO PASAULI”

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils filiālbibliotēka, atzīmējot pastāvēšanas 50 gadu jubileju, aicina ar fotogrāfiju starpniecību ielūkoties daudziem nezināmā un svešā pasaulē. Iepazīt, izjust un izprast cilvēku blakus, kas, būdams šķietami savādāks, ir gluži tāds pats kā tu un es.

Ceļojošo fotoizstādi, kuras otrais pieturas punkts ceļā pie skatītāja ir Naujenes tautas bibliotēka (18.05.-28.05.), veido trīs dažādu autoru (Daugavpils, Rīga) darbi, kuri tapuši fotokonkursa ietvaros pērnā gada septembrī. Fotogrāfiem, kuri atsaucās uz aicinājumu ieskatīties caur savas fotokameras objektīvu neredzīgo un vājredzīgo cilvēku pasaulē, tikšanās ar Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils filiālbibliotēkas lasītājiem bija pirmā saskarsme ar cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Šī jaunā pieredze un zināšanas, sirsnīgās sarunās gūtie iespaidi un pārdomas, emociju un atklājumu nospiedumi rada atspulgu skaistās fotogrāfijās, kuru stāstu centrā ir cilvēks un viņa iespēja dzīvot piepildītu un interesantu dzīvi arī tad, ja ir zaudēta viena no svarīgākajām maņām – redze.

Fotoizstādē apskatāmie darbi gluži kā logs paver plašākai sabiedrībai iespēju kaut uz mirkli ielūkoties pasaulē, kura varbūt līdz šim ir bijusi pilnīgi sveša. Izstādi papildina arī vairākas fotogrāfijas, kas atklāj neredzīgo cilvēku pasaules uztveri, kā arī Latvijas Neredzīgo bibliotēkas Daugavpils filiālbibliotēkai veltītā ekspozīcija, kurā ir iespējams iepazīties ar Braila rakstu un audiogrāmatu attīstības vēsturi.


Esat laipni aicināti uz izstādes atklāšanas pasākumu,
19.maijā, plkst. 15:00 , Naujenes tautas bibliotēkas Lasītavā,
pēc adreses : Daugavas ielā 31A, Krauja, Naujenes pagasts,
Daugavpils novads. t.65450246.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru