piektdiena, 2024. gada 19. janvāris

Ciemos ansamblis "Radenie"

 18.janvārī Naujenes bibliotēka uzņēma ciemos Naujenes kultūras centra slāvu tradīciju ansambli “Radenie” Tatjanas Čuprovas vadībā. 

“Radenie” ir kolektīvs, kas pēta slāvu tradīcijas, ieražas, kā arī mutvārdu folkloru. Ansambļa specifikā ir svēto rakstu dziedāšana, kur tiek izmantoti nevis nošu pieraksti, bet gan āķīši. Šajā metodē tiek dziedāti ne tikai svētie raksti, bet arī sadzīviski motīvi.  


Kunga Kristīšanas svētku priekšvakars satuvināja ne tikai bibliotēkas vietējos un pastāvīgos lietotājus, bet arī ciemiņus no pilsētas, kas pirmo reizi ieradās mūsu telpās. Sirsnīgā atmosfērā apsvērām svarīgos vārdos un ieklausījāmies viens otrā. Ansambļa dziedāšana daudziem atsvaidzināja bērnības atmiņas, par ko klausītāji bija pateicīgi un ar prieku dalījās savos iespaidos. 

Īpašu atsaucību un sajūsmu guva arī mūsu vietējais Kraujas dzejnieks un pastāvīgais bibliotēkas lasītājs Grigorijs Protasovs, lasot no galvas Nikolaja Ņekrasova dzejas posmu. Mūsdienās reti kurš var lepoties ar tādu atmiņu un izteiksmīgu, līdz asarām aizkustinošu skaļo lasīšanu, tāpēc tādas tikšanās ir jo īpaši vērtīgas. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru