trešdiena, 2022. gada 23. novembris

Tika atklāta neirografikas izstāde “Neironu spēles un cerību stari”

Šodien, 23. novembrī, Naujenes tautas bibliotēkas Vecstropu apkalpošanas punktā (18. novembra iela 392, Vecstropi) tika atklāta divu brīvmākslinieču Elitas Gudziševskas un Laimas Saules neirografikas izstāde “Neironu spēles un cerību stari”.

Tā būs apskatāma līdz 20. decembrim Vecstropu apkalpošanas punkta vai Naujenes sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības centra darba laikā.

Pasākuma apmeklētāji ne tikai apskatīja mākslinieču darbus, bet, baudot siltu tēju, labprāt iesaistījās sarunās un izjautāja autores par darbu tapšanas procesu, iedvesmas faktoru, neirografiku kā mākslas veidu un daudz ko citu.

Apmeklētāju un mākslinieces Elitas Gudziševskas dialogs beidzās ar vienošanos sanākt kopā janvārī un ļauties formu un krāsu vilinājumam, tādēļ Vecstropu apkalpošanas punktā notiks neirografikas nodarbība. Laiks tiks precizēts.

Elīna Gudziševska par sevi stāsta: “Esmu brīvmāksliniece. Šobrīd maniem darbiem nepiemīt telpas izjūta un apjoms. Tie vairāk ir “divplākšņu” un beztelpas lidojuma darbi. Mans pašmērķis izstādēm ir parādīt savu dzīves filozofiju, redzējumu, izjūtas un raisošās domas. Tas paplašina manu redzes leņķi, jo mēs redzam vienu, bet citi pamana to, ko es palaidu garām. Kopskats, kopaina. Svarīgi būt vienotam un tai skaitā arī atšķirīgam. Būt esībā un saprast, redzēt savu iekšējo pasauli.”

Paldies par atbalstu Naujenes sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības centram!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru