pirmdiena, 2020. gada 14. decembris

Publicēta Nataļjas Kretovas virtuālā grāmata “Oļega Sļepkova meža fantāzijas”


Naujenes tautas bibliotēkas virtuālo grāmatu krājums papildinājās ar  Nataļjas Kretovas virtuālo grāmatu  “Oļega Sļepkova meža fantāzijas”, kurā ir apkopotas atmiņas, dokumenti, video materiāli, izstāžu apmeklētāju atsauksmes un  mākslas darbu fotogrāfijas.  

   Latvijas mākslinieks – amatieris Oļegs Sļepkovs(1938-2013)  pārstāvēja pavisam neierastu sakņuplastikas mākslas virzienu un bieži apvienoja to ar kokgriezumiem. Pēc profesijas Oļegs Sļepkovs – inženieris-konstruktors, nopietna aizraušanās ar koktēlniecību sākās 25 gadu vecumā. Pirmā  viņa darbu izstāde notika Rīgā 1968. gadā. Viņa darbus varēja redzēt  dažādās koktēlniecības izstādēs  Rīgā  līdz pat 1996. gadam. Laika periodā no 1994.g - 1996.g. Oļegs Sļepkovs strādāja par asistentu Latvijas Mākslas Akadēmijas profesora Igora Vasiļjeva   izveidotājā  mākslas studijā  talantīgiem pusaudžiem  Rīgā. Sadarbību pārtrauca tēlnieka Igora Vasiļjeva pēkšņā nāve.  Oļega Sļepkova  darbi atrodas daudzu pasaules valstu privātkolekcijās. Oļega Sļepkova atraitne Nataļja Kretova  mantoto sakņuplastikas  darbu kolekciju, eksponēja izstādē “Daba un fantāzija”, kura bija skatāma   Naujenes tautas bibliotēkā,  no 2020.gada  12.oktobra līdz 27.novembrim, kā rezultātā arī radās doma izveidot virtuālo grāmatu par koktēlnieku  Oļegu Sļepkovu.  Grāmatā vienkop redzami dabas un cilvēka fantāzijas radītie tēli — sakņu un koku izaugumu skulpturāli veidojumi, kas ar savu izteiksmību, savdabību un māksliniecisko vienkāršību ieinteresē ikvienu  virtuālās grāmatas lasītāju.   

Saite uz grāmatu https://read.bookcreator.com/48QssueDlcPljuov8QaciDB5TIs2/JxIQJeYmT0eioKwaBGfWJQ/YbySdZpBQL-vvy8SKNt8eA


                                                      Paldies, Nataļjai Kretovai par iespēju piedalīties virtuālās  grāmatas tapšanā un tās publicēšanu Naujenes tautas bibliotēkas emuārā!!!!!

Diāna Čiževska,
Naujenes tautas bibliotēkas vadītāja









Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru