ceturtdiena, 2023. gada 7. septembris

Naujenes bibliotēkā viesosies dziesminiece Brigita Madelāne


15. septembrī plkst. 17.30 Naujenes bibliotēkā norisināsies poētiski muzikāla tikšanās pie tējas tases “Kad dzeja skan…” kopā ar dziesminieci Brigitu Madelāni.

Septembris Latvijā noteikti ir dzejiskākais gada mēnesis. Šogad Starptautiskais dzejas festivāls “Dzejas dienas 2023” notiek laikā no 2. līdz 14. septembrim. Tā sauklis skan “Dzeja elpo!”. Taču Naujenes bibliotēka aicina lasīt dzeju ne tikai festivāla laikā, tādēļ sava pasākuma norisei simboliski izvēlējās 15. septembri – dienu pēc “Dzejas dienas 2023” norisēm.

Bibliotēkā omulīgā un brīvā gaisotnē pie tējas tases tiksimies ar Brigitu Madelāni. Viņa ir novadpētniece, vēsturniece, kas ikdienā rūpējas par Nacionālā kultūras mantojuma saglabāšanu. Bet jau kopš pašas bērnības Brigitas dzīvē klātesoša ir mūzika. Viņa raksta melodijas un sacer vārdus, vada Kalkūnes pagasta sieviešu vokālo ansambli “Pērles” un Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas “Saules Skola” vokāli instrumentālo ansambli “Akvarelis”.

Brigitas Madelānes brālis, dziedātājs Andris Baltacis, kādā intervijā ir teicis: “Brigitai ir ļoti patīkams balss tembrs, man pašam visvairāk patīk viņas kā dziesminieces dziedātais, vienkārši ģitāra un balss. Viņai ir ļoti interesanta pieeja mūzikai.”

Gaidām jūs Naujenes bibliotēkā, Daugavas ielā 34, Kraujā, Naujenes pagastā, Augšdaugavas novadā! Ieeja pasākumā ir bez maksas. Ieteicams līdzi ņemt labu noskaņojumu!

Pasākuma laikā tiks filmēts un/vai fotografēts.
Tālr. uzziņām 65450246, e-pasts: biblioteka@naujene.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru