otrdiena, 2023. gada 30. maijs

Izstādes atklāšana


Naujenes bibliotēka aicina uz Kristīnes Kuņickas  izstādes "KK kubisms" atklāšanu 01. jūnijā plkst. 17.00. Izstāde būs skatāma līdz 31.augustam bibliotēkas darba laikā, pēc adreses Daugavas iela 34, Krauja, Naujenes pagasts, Augšdaugavas novads, tālr. uzziņām 654 50246.

Izstādes anotācija

Izstādē „KK kubisms” ir skatāmas Kristīnes Kuņickas akrila gleznas kubisma stilā. 

Kristīne ir dzimusi Daugavpilī, studējusi angļu filoloģiju Kazimeža Lielā Bidgoščas akadēmijā Polijā, bet Daugavpils Universitātē ieguvusi tulkotāja kvalifikāciju un doktora grādu valodniecībā. Daudzus gadus viņa ir pētījusi Latgales poļu valodu un ir izdevusi monogrāfiju „Poļi un poļu valoda Latgalē”. Pašlaik gleznu autore strādā kā ārštata tulce, tulkotāja, žurnāliste, tūristu gide Daugavpilī, vada Zumbas fitnesa nodarbības un aktīvi darbojas Latvijas Poļu savienībā.

Kristīnei kā radošai personībai patīk izpausties dažādās jomās. Viņa ir izmēģinājusi gan filcēšanu, gan kroņu darināšanu, bet 2022. gadā uzsākusi arī gleznot. Kubisma ietekmē radušās akrila gleznas sāka parādīties uzmetumu formā, kuras māksliniece nolēma pārnest uz audekla. Laika gaitā ir izveidojusies neliela gleznu kolekcija. Darbiem nav nosaukumu, jo pēc Kristīnes domām nosaukums var ietekmēt skatītāja uztveri – pateikt priekšā, ko vajag ieraudzīt, taču katrs cilvēks var interpretēt gleznas pēc savas patikas un caur savas pieredzes prizmu. Pirmā Kristīnes Kuņickas personālizstāde bija skatāma Daugavpils Poļu namā 2023. gada februārī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru