otrdiena, 2020. gada 6. oktobris

Izstādes-instalācijas "Māja grāmatā- grāmata mājā" atklāšanā!

2020. gada 05. oktobrī Naujenes tautas bibliotēkā tika atklāta ceļojošā izstāde-instalācija “Māja grāmatā – grāmata mājā”. Izstāde izveidota sadarbībā ar Šveices vēstniecību Latvijā. Uz tikšanos ar instalācijas idejas autori, Šveices biroja Daugavpilī pārstāvi Elīnu Hrščanoviču tika uzaicināti Naujenes pamatskolas skolēni. 
         Izstādes mērķis ir aicināt cilvēkus aizdomāties par grāmatu lomu katra cilvēkā dzīvē un to vietu, kuru viņas ieņem mājas interjerā. Šveices biroja Daugavpilī pārstāve Elīna Hrščanoviča pastāstīja, ka Šveices birojs jau iepriekš ir pievērsies mājokļa kultūras tēmai, kopā ar Šveices interjera speciālistiem ir rīkotas izstādes, lai parādītu, kā dzīvo dažādu valstu iedzīvotāji. Ar šo instalāciju Elīna vēlas parādīt, kā dzīvo cilvēki Šveicē, cik liela ir grāmatu nozīme viņu dzīvē un kā dažādos literatūras avotos ir aprakstītas šveiciešu mājas un to interjers. Pati instalācija ir improvizēts divstāvu koka namiņš, kam blakus atrodas simbolisks koks. Mājas otrajā stāvā gultā guļ meitene ar grāmatu rokā, viņas istabā vienīgie interjera priekšmeti ir lampa un sienas pulkstenis Mājas pirmajā stāvā sarindotas dažādas grāmatas, kuru autori galvenokārt ir Šveices klasiķi. Katrā grāmatā ar grāmatzīmēm tika atzīmētas lapaspuses, kur autors apraksta mājokli un interjeru. 
          Naujenes tautas bibliotēka aicina apmeklēt izstādi bibliotēkas darba laikā, pēc adreses Daugavas ielā 31A, Krauja, Naujenes pagasts, Daugavpils novads. Tālr. uzziņām 65450246, biblioteka@naujene.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru