pirmdiena, 2020. gada 23. marts

Jauns pakalpojums- tiešsaistes lietotāju reģistrācija



Daugavpils novada pagasta bibliotēku 

jaunu lietotāju tiešsaistes reģistrācija



Šajā laikā, kad valstī noteiktā ārkārtējā stāvokļa dēļ Daugavpils novada pagastu bibliotēkas ir slēgtas apmeklētājiem, aicinām izmantot iespēju saņemt kvalitatīvu izglītojošo, informatīvo un izklaidējošo saturu tiešsaistē, neizejot no mājām!

      Naujenes tautas bibliotēka piedāvā jaunu pakalpojumu – iespēju kļūt par Daugavpils novada pagastu bibliotēku lietotāju attālināti. Šis pakalpojums paver Daugavpils novada iedzīvotājiem plašākas iespējas bez maksas lasīt e‑grāmatas platformā “3td e-grāmatu bibliotēka” un iegūt iespēju izmantot datubāzi Letonika, kā arī  lietot bibliotēkas elektronisko Daugavpils novada bibliotēku kopkatalogu

Ikvienam, kurš vēlas izmantot jauno attālinātas reģistrēšanās pakalpojumu, jāaizpilda tiešsaistes anketa

Kad anketa tiks nosūtīta, bibliotekārs veiks jaunā lietotāja reģistrāciju un uz anketā norādīto e-pastu nosūtīs autorizācijas datus (lietotājvārdu un paroli) izvēlētajiem resursiem. 

Kļūstot par bibliotēkas lietotāju attālināti, lasītājs varēs izmantot visus Daugavpils novada pagastu bibliotēku piedāvātos pakalpojumus arī tad, kad bibliotēkas atkal tiks atvērtas apmeklētājiem. 

Visi, kas jau ir reģistrēti kā Daugavpils novada publisko bibliotēku lietotāji, taču vēlas iegūt attālinātās piekļuves datus - platformai “3td e-grāmatu bibliotēka” www.3td.lv un/vai datubāzei Letonika www.letonika.lv , aicināti sazināties ar bibliotēku, rakstot uz e-pastu biblioteka@naujene.lv vai piezvanot 654 50246. 

Sīkāk par piedāvātajiem resursiem

Bezmaksas e-grāmatu platforma “3td e-GRĀMATU bibliotēka” šobrīd satur vairāk nekā 300 grāmatas latviešu valodā. Starp tām ir gan latviešu autoru darbi, gan tulkotā literatūra no vadošajām Latvijas izdevniecībām, turklāt katru nedēļu bibliotēku papildina trīs līdz deviņi jauni izdevumi. Informatīvas kampaņas #Ēkultūra ietvaros ir palielināta izsniedzamo grāmatu skaits vienam lasītajam līdz 18 grāmatām mēnesī. 

Lai lasītu e-grāmatu platformā “3td e-GRĀMATU bibliotēka”
  •  Iegūsti lietotājvārdu un paroli (aizpildot tiešsaistes anketu);
  •  Atver https://3td.lv/
  • Izvēlies “Reģistrēties”;
  • Laukā “Bibliotēka” izvēlies “Daugavpils novads”;
  • Ievadi savu attālinātā lietotāja vārdu un paroli;
  • Reģistrējies kā jauns lietotājs;
  • Savā e-pastā aktivizē saiti;
  • Izvēlies grāmatu un lasi tiešsaistē!
  • Ja, rodas jautājumi jautā bibliotekāram!!!!

Letonika.lv piedāvā tulkojošās un skaidrojošās vārdnīcas, enciklopēdijas, kā arī dažādu mācību priekšmetu digitālo saturu. Sadaļā “Lasītava” pieejami latviešu daiļliteratūras pilnteksti 5.‑12. klašu skolēniem, Latvijas Kultūras kanona grāmatas u.c. latviešu oriģinālliteratūra. Cenšoties atvieglot attālinātas mācīšanās procesu, bibliotēka īpaši iesaka šo pakalpojumu skolēniem, studentiem, pedagogiem un ikvienam, kurš šajā laikā saskata iespēju pilnveidoties!

Bibliorossica.com ir mūsdienīga, elektroniska, bibliotekāra sistēma, kas paredzēta pētniekiem, pasniedzējiem un studentiem. Tajā ir iekļautas aktuālās zinātniskā un mācību literatūra  humanitārajām, tehniskajām un dabiskajām zinātnēm. Katalogs tiek pastāvīgi papildināts un šobrīd ir vairāk nekā 20 000 izdevumu.(piekļuve līdz 1.06.2020.)

BiblioPlanet piedāvā pieeju kolekcijai no vairāk nekā 70000 augstas kvalitātes grāmatām literatūrā, vēsturē, filozofijā, socioloģijā, politoloģijā, kultūrā, mākslā, reliģijā, ekonomikā un mūsdienu literatūrā. Uz platformas ir krievu klasiķu grāmatas, mācību grāmatas, enciklopēdijas, senas un modernas grāmatas, kartes, ilustrācijas, vārdnīcas un cita lietderīga informācija.(piekļuve līdz 1.06.2020.)


Non-fiction library ir elektroniska bibliotēka, kurā ietilpst zinātniskā un izglītojošā literatūra, pašattīstības un intelektuālā brīvā laika izdevumi (kā bonuss – viena mākslas literatūras nodaļa). (piekļuve līdz 1.06.2020.)

Pieejami arī citi resursi internetā, kuru lietošanai nav nepieciešami autorizācijas dati! Portālā www.filmas.lv brīvpieejā tiešsaistē no jebkura datora skatāmas 204 Latvijā uzņemtas filmas, bet lapā cinema.mosfilm.ru/films/ skatāmas „Mosfilm” filmu studijas filmas. Savukārt portālā www.diva.lv pieejamas aizgājušo gadu vērtības no Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio arhīva krājuma. Tiešsaistē pieejama Nacionālās enciklopēdijas elektroniskā vietne www.enciklopedija.lv, enciklopēdija krievu valodā Энциклопедия Кругосвет, akadēmiskā terminu datubāze AkadTerm, mūsdienu latviešu valodas vārdnīca Tezaurs.lv, juridisko terminu vārdnīca angļu valodā Duhaime.org, skaidrojošā daudznozaru vārdnīca angļu valodā Dictionary.com. Informāciju var meklēt Latvijas Nacionālās digitālās bibliotēkas vienotajā meklētājā www.lndb.lv. Portālā Periodika.lv ir iekļauti digitalizēti laikraksti un žurnāli, no kuriem liela daļa apskatāma no datora mājās. Portāls Zudusī Latvija ietver senus zīmējumus, atklātnes un fotogrāfijas no 19.gadsimta līdz mūsdienām. Dziesmu svētku krātuvē apkopota Dziesmu svētku vēsture no to pirmsākumiem līdz mūsdienām. Savukārt drošai tulkošanai aicinām izmantot platformu www.hugo.lv

Lasīt 2019. gada žurnālus par brīvu https://www.manizurnali.lv/lasi-par-brivu


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru