ceturtdiena, 2019. gada 16. maijs

Ceļojums uz Lapzemi ar Linardu Onzulu

2019.gada 15. maijā, Naujenes tautas bibliotēka atklāj Linarda Onzula personālizstādi "Lapzemes skices". "Kur ir Lapzeme?" un "Vai tur dzīvo Santa Klauss?" izstādes atklāšanas laikā  atbildēja fotogrāfiju autors Linards Onzuls. 
        Lapzeme ir reģions Ziemeļeiropā, Ziemeļu polārā loka tuvumā. Reģions atrodas Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Krievijas (Kolas pussalas) teritorijās. Ziemeļos to apskalo Barenca jūra, rietumos — Norvēģu jūra, bet austrumos — Baltā jūra
         Izstādē redzamās fotogrāfijas ir uzņemtas diezgan garā laika posmā. Pirmā iepazīšanās ar Norvēģijas ziemeļu daļu sanāca 2009.gadā un kā saka – “tā bija mīlestība no pirmā acu skata”. Kopš tā laika notika diezgan regulāri braucieni uz Skandināvijas ziemeļu reģionu, kurš sevi apbūra ar pirmatnīgās dabas skaistumu, kalniem, diezgan skarbiem klimatiskajiem laika apstākļiem, dzīvnieku pasauli. 
        Lielākā daļa fotogrāfiju ir uzņemta Norvēģijā no Vesterolu salu arhipelāga līdz Ziemeļu galējam punktam – Nordkap un Somijā no Santa Klausa rezidences uz Ziemeļu polārā loka un līdz Somijas galējiem ziemeļiem.
         Izstāde būs skatāma līdz 31.05.19., pēc adreses Daugavas iela 34, Krauja, Naujenes pagasts, Daugavpils novads, bijušajā Naujenes jaunatnes un sporta centra zālē.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru