piektdiena, 2014. gada 21. februāris

Naujenes tautas bibliotēkā "Veiklo rociņu darbnīca"

20.02.2014. Naujenes tautas bibliotēka sadarbībā ar Sieviešu klubu "Šarms" organizēja "Veiklo rociņu darbnīcu". Darbnīcā darbojās vecāki ar bērniem, veidojam kopā apsveikuma kartītes.


Bija patīkami redzēt, kā  darbnīcā darbojās visa ģimene: tētis, mamma un dēls.










ceturtdiena, 2014. gada 20. februāris

Naujenes tautas bibliotēkas diena dzīvē

17.02.2014. no paša rīta bibliotēkā ir liela rosība, gaidām Lāču pamatskolas 5. klases skolēnus uz bibliotekāro stundu “ Ziemas pavadīšanas tradīcijas”. Bibliotekārās stundas plānā ir pastāstīt bērniem par ziemas pavadīšanas tradīcijām, izgatavot no papīra- saulīti, pacienāties ar pankūkām,  minēt mīklas un jautri pavadīt laiku, bibliotēkā, projektu nedēļas ietvaros.


 



 
 



 

 

piektdiena, 2014. gada 14. februāris

Naujenes tautas bibliotēkas diena dzīvē

Mīlestības pilnu Valentīndienu, novēl Naujenes tautas bibliotēkas kolektīvs!!!!
Bibliotēkas darbs rit ierastā ritmā, bet ar maziem Valentīndienas pārsteigumiem!!!!  Mēs sveicam lasītājus - lasītāji mūs!!

ceturtdiena, 2014. gada 13. februāris

Naujenes tautas bibliotēkas diena dzīvē

Ārā šodien snieg, bet bibliotēkā darbs rit ierastajā ritmā, lasītāji nāk un izmanto bibliotēkas pakalpojumus.
10:30 atverās durvis un bibliotēka piepildās ar jautrām bērnu čalām. Nāk mūsu topošie lasītāji,  Naujenes pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķitis" vecākās grupas bērni un sākas maza ekskursija pa bibliotēku.



trešdiena, 2014. gada 12. februāris

Naujenes tautas bibliotēkas diena dzīvē

11.februāris pagajā bibliotēkas  parastās darba dienas režīmā- apkalpojām lasītājus, izsniedzot un saņemot grāmatas, sniedzot interneta un datoru pakalpojumus, bija pāris konsultācijas darbā ar datoru un internetu. Es uz pārs stundām pametu bibliotēku, jo man bija jāpiedalās Daugavpils novada Kultūras pārvaldes Bibliotēku dienesta sapulcē, kur risinājam jautājumu par Daugavpils novada bibliotēku grāmatu komplektēšanas plāna izstrādi 2014. gadam.

Bet šodien, tas ir 12.februārī, pie mums bibliotēkā iegriezās īpašs viesis, mākslinieks Sergejs Minakovskis, mūsu novadnieks, kas izteica vēlēšanos organizēt gleznu izstādi, bibliotēkas Lasītavā. Šī būs pirmā Sergeja Minakovska gleznu izstāde Naujenes pagastā un mums par to ir liels prieks, pēc sarunas ar mākslinieku,  nolēmām izstādi atklāt 30. maijā un viņš ar prieku piekrita piedalīties arī bibliotēkas organizētajā  "Mazo mākslinieku plenērā " Jāņu zāles", kurš notiks 12.06.2014.

pirmdiena, 2014. gada 10. februāris

Naujenes tautas bibliotēkas diena dzīvē

10.februāris ir klāt un LBB  jauno speciālistu sekcijas Libday projekts " Bibliotēkas diena dzīvē" startē. http://lbbjss.wordpress.com/2014/01/20/sakas-pieteiksanas-projektam-bibliotekas-diena-dzive/

Šodien, kā jau pirmdienā, jau no paša rīta bibliotēka ir pilna ar apmeklētājiem, kas atnāca strādāt uz datoriem, kurš samainīt grāmatas, kuras izlasīja brīvdienās un tikai tagad, tas ir plkst. 11:16, ir maza atelpa un es varu ierakstīt pārs rindiņas blogā! Šodien ir ieplānots sagatavot  afišas " Veiklo rociņu darbnīcai" , kura notiks 20.02.2014., kur mēs kopā ar vecākiem un bērniem veidosim kopā apsveikumu kartītes. Afišas ir jāaizsūta uz Naujenes pagasta un Daugavpils novada mājas lapām, Naujenes pagasta iestādēm,  kā arī uz avīzi "Latgales Laiks" un jāizliek uz pagasta stendiem. Viens no darbiniekiem dosies uz Daugavpili, lai atlasītu nepieciešamus materiālus darbnīcai un  izrakstītu rēķinu, ko šodien vēl jāpaspej nodot uz grāmatvedību. Radošā nodarbība notiks sadarbībā ar Naujenes pagasta sieviešu klubu "Šarms", šajā klubā ir ļoti radošas sievietes, kuras mums palīdzēs organizēt šo darbnīcu.
         Pastniece atnesa periodiku, tā ir jāiereģistrē un jāpiešķir svītrkods, lai varētu automatizēti tos izsniegt lasītājiem.
16:09. - nu beidzot parādījās pārs minūtes, lai ierakstītu pāris teikumus blogā, šodien apmeklētāji nāk un nāk, tas priecē! Pats ražīgākai laiks bibliotēkā  ir no 14:00 līdz 16:00, kad skolēni atbrauc no skolām, ir dienas, kad pie datora  trīs- četri cilvēki, mums ir 6 brīvās pieejas datori.

Bērnu nodaļā, bērni atbrauca no skolas un uzreiz pie datoriem.

Lasītavā, tas pats, kamēr gaida, kad atbrīvosies datori,  kaut ko arī palasa, tas priecē! 

Laikam šodien,viss! Bibliotēka strādās līdz 20:00.